Personeel Nestlé broedt op acties om loonbod

AMSTERDAM - Nestlé Nederland heeft nog circa twee weken de tijd om met een beter loonbod te komen voor personeel. Komt het bedrijf niet met een beter voorstel op de proppen, dan zijn acties onvermijdelijk. Dat stelt vakbond FNV.

Volgens de bond kwam Nestlé niet verder dan 1 procent loonsverhoging voor de medewerkers in Amstelveen en 2,8 procent voor de fabrieksmedewerkers in Nunspeet. Dat is mijlenver van de eis van 5 procent meer loon die FNV wil voor de circa 600 medewerkers. Nestlé benadrukt dat de bewering van FNV onvolledig is. In Amstelveen gaat het om een beloningsmodel op basis van prestatie. Zelfs als een werknemer niet goed presteert, wordt het loon met minstens 1 procent verhoogd. Goed presterend personeel krijgt er tot wel 3,5 procent bij. In Nunspeet gaat het niet om een prestatiebeloning. De loonstijging met 2,8 procent is volgens Nestlé nagenoeg gelijk aan de gemiddelde loonstijging in de levensmiddelensector van 2,87 procent

Zowel op het hoofdkantoor in Amstelveen als in de fabriek in Nunspeet is het eindbod door bondsleden naar de prullenbak verwezen. Nestlé zegt echter dat het eindbod voor nu het maximaal haalbare is.
De huidige cao’s van Nestlé verliepen op 1 april. Tijdens een ledenbijeenkomst van FNV stemde personeel in met acties als Nestlé niet met een beter voorstel over de brug komt. Daarmee is het wachten op vervolgstappen van de bond.

Bron: ANP