Picnic bezorgt binnenkort ook in Haarlem

HAARLEM – De online supermarkt Picnic zal met ingang van begin november ook haar dienst aanbieden in Haarlem en omstreken. Zo’n 115.000 huishoudens kunnen dan kennismaken met de bezorgdienst.

Volgens medeoprichter van Picnic Michiel Muller is de uitbreiding naar de regio Kennemerland, met als middelpunt Haarlem, een logische keuze. “Haarlem is een stad met veel werkende mensen en jonge gezinnen. Veel inwoners zitten in de leeftijdscategorie 25 tot 45 jaar. Zij hebben het al erg druk heeft met werk, hobby’s en kinderen. We willen hen tijdrovende ritjes naar de supermarkt uit handen nemen door de boodschappen thuis af te leveren.”

Gemeentes
Vorig jaar bezorgde Picnic al in verschillende Brabantse steden, daar kwamen Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Deventer, Alkmaar en Venlo bij; nu is Haarlem de nieuwste toevoeging aan het picnic-netwerk. Omliggende gemeentes Aerdenhout, Bloemendaal, Heemstede, Santpoort-zuid en IJmuiden worden ook meegenomen in het bezorggebied. De boodschappen worden voor de hele omgeving vanuit de hub aan de Küppersweg 9 in Haarlem geleverd. De websuper streeft ernaar begin november voor het eerst de weg op te gaan.

Drijvende boerderij
In Rotterdam kunnen klanten van Picnic sinds 25 september melk bestellen uit eigen stad. De online supermarkt heeft namelijk met de floating farm, een drijvende boerderij, een overeenkomst gesloten. De melk van de duurzame boerderij wordt diervriendelijk en duurzaam geproduceerd. Een deel van het voer voor de koeien uit restproducten zoals aardappelschillen, bierbostel en zemelen van bedrijven in en rond Rotterdam. Naast de boerderij ligt ook een eiland met 165 drijvende zonnepanelen, waar energie vandaan komt. Ook wordt regenwater opgevangen en hergebruikt. Koeienmest wordt verwerkt tot strooisel voor in de stal en tot mestkorrels voor gebruik in de tuin.