Plantaardig collectief Livekindly koopt No Meat

NIEUWVEEN – Livekindly Collective (een voedingsmerken-collectief) heeft zijn portfolio uitgebreid met het vleesvervanger-merk No Meat. No Meat was onderdeel van Iceland Foods, een Britse supermarktketen gespecialiseerd in bevroren voedsel.

Domenico Speciale, algemeen directeur van Livekindly Collective, ziet de koop als een belangrijke stap om de ambitie van het collectief te verwezenlijken; plantaardig voedsel de norm maken. “Deze uitbreiding versterkt onze positie in de snelgroeiende categorie van plantaardige vleesalternatieven, met name in de ingevroren hoek.”

No Meat heeft een uitgebreid aanbod van veganistisch gehakt, gehaktballen, pizza’s, burgers, etc. Kees Kruythoff is oud-Unilever topman en nu ceo en voorzitter van de raad van bestuur van Livekindly Collective. Kruythoff stelt dat deze aankoop past bij de doelstelling om het globale voedselsysteem sneller te transformeren. “Door No Meat binnen ons collectief te brengen als missiepartner is een natuurlijke en belangrijke stap voor ons. Onze doelstellingen om plantaardig voedsel te produceren en tegelijk de planeet te beschermen passen uitstekend bij elkaar.”

Bron: Levensmiddelenkrant