Plus introduceert kruidenpersonages

UTRECHT – Supermarktformule Plus houdt een actie met kruiden om kinderen makkelijker aan gezond eten te laten wennen. Met ‘Kruiden Sjeffies’, die bestaan uit twintig potjes met verschillende karakters, kunnen kinderen zelf kruiden kweken en zo kennismaken met nieuwe ingrediënten. “Als kinderen zelf koken, vinden ze de maaltijd vaker lekker”, zegt Plus in een persbericht.

De formule heeft Panelwizard onderzoek laten doen naar het eetgedrag van kinderen. Ruim duizend Nederlandse ouders met thuiswonende kinderen tussen de 6 en de 12 jaar, die regelmatig thuis eten, werkten daaraan mee. Uit dat onderzoek komt naar voren dat ruim de helft van de kinderen moeilijke eters zijn. Daarom kookt vier op de vijf ouders maaltijden waarvan ze weten dat de kinderen het kunnen waarderen. Een derde van de ouders verstopt nieuwe ingrediënten in bekende maaltijden om kinderen eraan te laten wennen. Ruim de helft van de kinderen vindt gezond eten lekkerder wanneer zelfgemaakt.

Samen
Plus nodigt ouders aan samen met kinderen te koken en daarbij de kruidenpotjes, in vormen van vrolijke mannetjes of vrouwtjes, daarbij te gebruiken. “Kinderen zijn de Sjef!”, aldus de formule. De Sjeffies verschijnen op zondag 1 september en kunnen tot en met zaterdag 5 oktober worden gespaard. Bij elke vijftien euro aan boodschappen ontvangt een Plus-klant één Kruiden Sjeffie.

Bron: Levensmiddelenkrant