Samenwerking met veertien Nederlandse varkenshouders

Plus wil eigen gesloten keten voor varkensvlees

UTRECHT - Plus slaat met 14 Nederlandse varkenshouders en haar leverancier Vion de handen ineen om een ‘eigen gesloten keten voor vers varkensvlees en –vleeswaren’ op te zetten. De ketensamenwerking zorgt voor transparantie en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld smaak, dierenwelzijn en milieu, aldus Plus.

Al het verse varkensvlees kwam al van Nederlandse bodem; een gedeelte van de vleeswaren kwam uit andere Europese landen, voornamelijk Duitsland. Met de nieuwe ketensamenwerking komt ál het varkensvlees dat Plus verkoopt uit Nederland.

Varkensvlees
Plus heeft gekozen om van alle bestaande vleessoorten juist de varkensvleesketen volledig zelf te beheren, omdat de supermarkt, en al haar partners in de keten, volop kansen ziet om onderscheidend vermogen te realiseren op het gebied van smaak, transparantie, dierenwelzijn en duurzaamheid, zo meldt de supermarktorganisatie. De samenwerking wordt gebruikt voor het 1 ster Beter Leven varkensvlees om “zo ‘de mainstream’ naar een hoger niveau te brengen, waardoor het haalbaar en betaalbaar is voor al onze consumenten”, aldus Plus.

De prijs van het varkensvlees blijft dan ook onveranderd als de ketensamenwerking volledig in gang is gezet. Los van het nieuwe partnerschap verduurzaamt Plus ook de verpakkingen van haar vleeswaren. Deze worden kleiner, waardoor er 30 procent minder plastic gebruikt wordt. De maatregel is goed voor een plasticvermindering van 40.000 kilo op jaarbasis.

Beste in vleeswaren
Plus nam onlangs voor het derde jaar op rij de prijs voor Beste Vleeswarensupermarkt mee naar huis. De prijs werd na het vleeswarenonderzoek 2019 van GfK uitgereikt. In het onafhankelijke onderzoek is gevraagd naar de mening van consumenten over de vleeswarenafdeling van hun supermarkt. Zij beoordeelden onder andere de netheid van de afdeling, de kwaliteit van het assortiment en de deskundigheid van het personeel. PLUS heeft overall de hoogste score behaald.

Bron: Levensmiddelenkrant