Rewe test eetbare coating voor groente en fruit

KEULEN – De Rewe-groep voert test uit met een eetbare coating, een laagje rond groente en fruit, om de producten langer vers te houden. Met die coating moet het overmatig gebruik van plastic tegengegaan worden, net zoals de overbodige verspilling van voedsel.

Fruit en gewassen krijgen een flinterdunne, eetbare coating die cellulaire ademhaling vermindert. ‘De coating is eetbaar en is goed te verdragen en te verteren", belooft de Britse fabrikant AgriCoat NatureSeal.

Coating
De coating die het groente en fruit langer houdbaar moet houden bestaat uit natuurlijke suikerresten, plantaardige oliën en cellulose. De Rewe Group is de eerste supermarktketen in Duitsland die test of, en zo ja in welke mate, coating kan helpen verliezen tegen te gaan en voedselverspilling te verminderen. De keten staat open voor innovatieve technologieën en volgt het onderwerp coating al twee of drie jaar op de voet. In de VS werd deze procedure eerst getest en toegepast. Sinds de EU enkele maanden geleden het groene licht heeft gegeven voor het coaten, zet de REWE-groep het onderwerp voort.

Bron: Levensmiddelenkrant