Schouten brengt plantaardige vissticks op markt

GIESSEN – Schouten Europe introduceert deze maand volledig plantaardige vissticks. Het is de tweede visvervanger van de fabrikant na de lancering van plantaardige tonijn eerder dit jaar.

Annemiek Vervoort, product manager bij Schouten, stelt dat visvervangers zullen profiteren van de groeiende vraag naar vleesvervangers: “Ook omdat beide productgroepen vooralsnog vaak in hetzelfde plant-based schap worden aangeboden’’. Tevens kan een recente film veel doen. “We merken dat de Netflix documentaire Seaspiracy de afgelopen weken veel indruk maakt op mensen. Dit draagt bij aan een groeiend bewustzijn over het belang van plantaardige alternatieven voor vis. Het zal de vraag naar visvervangers nog verder doen toenemen’’, aldus Vervoort.

Basis
Het nieuwe product heeft rijst en tarwe als basis en weegt 35 gram per stuk. De producent in plantaardige voedingsmiddelen stelt het de komende tijd wereldwijd voor aan zijn klanten binnen het retail en out-of-home kanaal en de industrie. Het familiebedrijf kondigt verder aan nog voor de zomer drie visvervangers toe te voegen aan het assortiment.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops