Simone Hertzberger nieuwe voorzitter SNI

AMERSFOORT – Simone Hertzberger is aangetreden als voorzitter van het Sustainable Nut Initiative (SNI) per 1 juni. Zij volgt Wim Schipper op die drie jaar het SNI bestuur heeft geleid.

De SNI is een coöperatief platform voor de notensector, waar verduurzaming centraal staat. De vereniging heeft een aantal doelen voor ogen: prioriteiten stellen binnen de gezamenlijke doelstellingen, het verder ontwikkelen en implementeren van duurzaamheidtools en het laten groeien van het deelnemersbestand. “Met de schatkist aan kennis en ervaring die Simone meebrengt, heb ik er alle vertrouwen in dat we SNI naar het volgende niveau gaan tillen”, zegt Schipper.


Ahold
Hertzberger heeft een lange historie in food. Ze heeft verschillende functies bekleed binnen Ahold, waaronder 25 jaar manager kwaliteit en productduurzaamheid. Daarnaast heeft ze aan de wieg gestaan van de oprichting van het Global Food Safety Initiative (GFSI) en is ze onder andere lid van het bestuur van SKAL Biocontrole en lid van de Raad van Commissarissen van Fairtrade Original.

Bron: Levensmiddelenkrant