Studenten ontwerpen duurzame boodschappentas | Levensmiddelenkrant

Studenten ontwerpen duurzame boodschappentas

VEGHEL - Jumbo heeft iNDiViDUALS, een modelabel gerund door studenten van AMFI- Amsterdam Fashion Institute, gevraagd om een design voor een duurzame boodschappentas te ontwikkelen. De supermarktketen vindt het belangrijk om het gebruik van plastic in de winkels terug te dringen.

Daarom heeft Jumbo de studenten uitgedaagd om te komen met goede en aantrekkelijk ontwerpen. Een tas gemaakt van duurzame materialen, waar consumenten graag mee gezien worden en die hergebruikt kan worden. Gisteravond presenteerden de studenten drie verschillende ontwerpen. Jumbo is van plan om de duurzame ontwerpen van iNDiViDUALS verder te ontwikkelen en aan te bieden via haar supermarkten, foodmarkten en Jumbo.com.

Verschillende ontwerpen
iNDiViDUALS is een Nederlands modelabel dat onderdeel uitmaakt van AMFI - Amsterdam Fashion Institute, onderdeel van Hogeschool Amsterdam. Dit inhouse modelabel wordt gerund door derde- en vierdejaars studenten van de opleiding. De studenten presenteerden drie verschillende ontwerpen: een draagtas, een schoudertas en een fietstas. De tassen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled katoen, jute en gerecycled PET.

Roy van Keulen, Directeur Marketing Jumbo, is enthousiast over de designs: “Klanten vergeten vaak een boodschappentas mee te nemen en kopen dan noodgedwongen een plastic tas. Onze uitdaging is om klanten te stimuleren hun boodschappentas wel mee te nemen naar onze winkels en vaker te gebruiken. Dat is goed voor onze klant én het milieu.”

Bron: Levensmiddelenkrant