Sykes koopt Klaas Puul

VOLENDAM - Klaas Puul zal, mits de ondernemingsraad en mededingingsautoriteiten de transactie goedkeuren, vanaf komende februari onder het Britse Sykes Seafood vallen. Sykes en de Dutch Seafood Company, waar Puul onder valt, hebben een verkoopovereenkomst bereikt. 

De combinatie van Sykes en Klaas Puul vormt een pan-Europees visbedrijf met een omzet van ca. €300 miljoen, gericht op alle soorten garnalen voor klanten in geheel Europa, met een brede range van kwaliteitsproducten in zowel het vers als bevroren segment. Hiermee kan de combinatie zowel retail- en foodservice, als de verwerkende industrie bedienen.

Samenwerking
Sykes is overtuigd van de kracht van het merk Klaas Puul, haar betrouwbare reputatie en de loyale medewerkers die hebben meegeholpen aan het opbouwen van een positie als een van de marktleiders in Europa. Deze basis vormt een zeer goede aanvulling op de productielocaties van Sykes in het Verenigd Koninkrijk.Het Sykes management team kijkt er naar uit om met de klanten, leveranciers en medewerkers van Klaas Puul samen te werken en gezamenlijk te bouwen aan een gerespecteerde, vooruitstrevende business, die ons gezamenlijke bedrijf zal ondersteunen voor de komende jaren.

Bron: Levensmiddelenkrant