Tommies voortaan in recyclebare verpakking

BARENDRECHT – Alle 500 grams emmers van Tommies snackgroenten zijn vanaf nu vervaardigd uit 100 procent rPET en daarmee gemaakt van 100 procent gerecycled en recyclebaar materiaal. Door de introductie van deze verpakking bij Jumbo wordt er een extra reductie van 42.000 kilo plastic per jaar gerealiseerd. In totaal worden er per jaar ongeveer 6.000.000 PET flessen gerecycled voor de vervaardiging van deze verpakkingen.

Jumbo, The Greenery en Greenco hebben intensief samengewerkt om over te kunnen gaan naar volledig rPET (recycled PET). De rPET verpakkingen zijn gemaakt van hergebruikt PET en stoten 70 tot 80 procent minder CO2 uit dan conventionele PET verpakkingen. De keuze voor een recyclebare oplossing is in lijn met het advies van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV).

Zuinig
De eerste rPET emmers liggen vanaf deze week bij Jumbo in de schappen. Ton van den Hoek, Senior manager AGF bij Jumbo Supermarkten, is daar blij mee. “We zijn zuinig op de wereld om ons heen. Daarom werken we vanuit Jumbo aan het verminderen van afval uit verpakkingen en het verkleinen van onze plastic voetafdruk. We zijn continu op zoek naar manieren om verpakkingen te verminderen of te verduurzamen in nauwe samenwerking met onze leveranciers. We zijn dan ook verheugd dat onze vaste snackgroenteleverancier Greenco nu al haar Tommies snackgroenten in een duurzame verpakking aanbiedt.”

Bron: Levensmiddelenkrant