E-commerce

Too Good To Go viert 3-jarig bestaan met redden van 6 miljoenste maaltijd

AMSTERDAM – In 2018 werd in Amsterdam de eerste maaltijd gered van de verspilling. Vandaag, precies drie jaar later, zijn er landelijk al 6 miljoen maaltijden gered door Too Good To Go.

Cas Smit |

Daarmee is een CO2-uitstoot van ruim 15 miljoen kg voorkomen. Dat staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot die circa 1.600 Nederlanders met elkaar produceren. Inmiddels zijn 4.500 partners aangesloten bij Too Good To Go en doen ruim 2 miljoen Nederlandse gebruikers mee in de strijd tegen voedselverspilling. Samen redden zij vandaag de 6 miljoenste Magic Box.

Jaarlijks wordt in Nederland naar schatting nog altijd 1.7 tot 2.5 miljoen ton voedsel verspild. Joost Rietveld, country director bij Too Good To Go Nederland: “Het is niet voor te stellen hoe het eruit zou zien als je al die 6 miljoen maaltijden op een hoop zou leggen en je dan bedenkt dat dit normaal gesproken in de prullenbak zou zijn beland. Ik ben erg trots dat we die maaltijden hebben gered. Maar de cijfers laten ons ook zien dat er nog altijd veel te winnen valt. Daarom is iedere maaltijd die we redden weer een extra motivatie om onze ambities hoog te houden.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

tt.png