Twee sterren-varkensvlees in assortiment AH

ZAANDAM - Albert Heijn verkoopt vanaf deze week Boerderijvlees van varkensboer Annechien ten Have. Dit boerderijvlees heeft het Beter Leven Keurmerk 2-sterren van de Dierenbescherming. Volgens de grootgrutter is dit een belangrijke, volgende stap op het gebied van dierenwelzijn.

Varkensboer Ten Have en haar gezin hebben sinds vorig jaar een nieuwe stal waarin plaats is voor 4900 vleesvarkens en 600 zeugen. Ze produceren vers, duurzamer varkensvlees onder de merknaam 'Boerderijvlees' voor Albert Heijn. De varkens van Ten Have hebben volgens de supermarktketen een beter leven, kunnen kiezen of ze naar binnen of naar buiten willen, hebben stro en eten lupines en tarwe.

Bijzonder
Ten Have zorgt met hun eigen akkerbouw grotendeels voor het voer van de varkens en de mest van de varkens gaat in de biogasinstallatie waarmee ze elektriciteit opwekt. 'Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming is het bijzonder is dat er nu ook varkensvlees met twee sterren van het keurmerk van eigen bodem verkrijgbaar is. “Varkensvlees met twee sterren is zeer beperkt verkrijgbaar en tot nu toe vooral afkomstig uit Engeland.”

Bron: Levensmiddelenkrant