Van der Windt en Morssinkhof recyclen | Levensmiddelenkrant

Van der Windt en Morssinkhof recyclen

HONSELERSDIJK - Van der Windt gaat voor zijn afvalzakken hergebruikt kunststof van Morssinkhof – Rymoplast gebruiken. Morssinkhof - Rymoplast recyclet hiervoor Europees kunststof afval, hoofdzakelijk afkomstig uit Nederland en België. Van der Windt brengt de afvalzakken van hergebruikt kunststof op de markt onder de merknaam Powersterko recycled materials.

Powersterko recycled materials-zakken zijn geproduceerd met in Europa ingezameld plastic afval: het zogeheten Post Consumer Waste. Ze worden gemaakt met co-extrusie, een techniek die de afvalzakken meerlaags maakt. De drielaagse folie is sterk genoeg om een goed alternatief te vormen voor afvalzakken van nieuwe materialen.

Duurzaam initiatief
Het hergebruiken van plastic maakt onderdeel uit van een circulaire economie. Het reduceren, verstandig gebruik en recyclen van plastic zijn uitgangspunten van Rethink, een duurzaam initiatief van de kunststof- en rubberindustrie. Van der Windt Verpakking en Powersterko ondersteunen dit initiatief. De twee bedrijven zoeken steeds nieuwe mogelijkheden om eigen kunststof afval om te zetten naar nieuwe producten.

Bron: Levensmiddelenkrant