Fabrikanten

Van Geloven in handen van investeerder TowerBrook

TILBURG – De Brits-Amerikaanse investeringsmaatschappij TowerBrook Capital Partners L.P. neemt de meerderheid van de aandelen over van Van Geloven. Het managementteam van Van Geloven neemt een minderheidsbelang in het bedrijf. Dat maakt de fabrikant van onder meer Mora, Hebro en de Bourgondiër dinsdag bekend.

In de afgelopen jaren is er aanzienlijk geïnvesteerd in de organisatie, de merken, processen en systemen van Van Geloven waardoor het bedrijf haar positie in de markt voor convenience snacks & foodproducten heeft versterkt, zegt het bedrijf in een persbericht. In 2014 had Van Geloven een omzet van 195,4 miljoen euro.

Expansie
Ceo Peter Doodeman: “Ik ben blij met een nieuwe grote investeerder als TowerBrook. We hebben de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt aan de positie van onze thuismarkten in de Benelux en zijn er klaar voor om in de nabije toekomst ook daarbuiten te expanderen. We hebben als doel om de business significant verder te laten groeien met een focus op nieuwe producten en internationale expansie. Hierbij streven we ernaar om onze positie te verstevigen in de dynamische Europese markt. TowerBrook heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om de ontwikkeling van bedrijven waarin ze investeren. We kijken er dan ook naar uit om de komende jaren nauw met hen samen te werken.”

 

 

Bron: Out.of.Home Shops/Levensmiddelenkrant

rundvleeskroket_van_geloven-a900x525.jpg