Vion Food stelt nieuwe coo Pork aan

BOXTEL - Vion kent in Frans Stortelder een nieuwe coo Pork. De opvolger van Godert Tegelberg gaat zich sterk maken voor een optimale verwaarding van het vlees van Vion en inspelen op de behoefte van de markt.

Vion Food verwacht door een betere afstemming van het grote aanbod op de wereldwijde marktvraag in open markten als China, Amerika, Japan, Korea en Australië de resultaten significant te verbeteren. Stortelder heeft zijn sporen reeds verdiend binnen de vleessector, stelt Vion, en heeft zeker op het gebied van verwaarding mooie resultaten geboekt.

Heidman
Interim ceo Tom Heidman zegt dat Vion als geen ander in staat is om op basis van de vleesexpertise en marktkennis het aanbod accurater en beter af te stemmen op de huidige en de verwachte vraag van de markt. “Onze toegang tot afzetmarkten wereldwijd in combinatie met een significant grotere toevoer van dieren vergeleken met het merendeel van onze concurrenten, biedt ons een potentieel voordeel dat we verder zullen gaan benutten.”

Duitsland
Tegelberg blijft in dienst van Vion Food. Hij zal zich bezighouden met groepsbrede projecten aangaande de exportmarkten en de verdere integratie met Duitsland.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops