Vlaamse Jumbo druk bezocht bij opening

PELT – De eerste Jumbo in België is vandaag feestelijk geopend. De nieuwe supermarkt kon rekenen op veel belangstelling. Jumbo spreekt van een mijlpaal en ziet op termijn potentieel voor ruim honderd eigen winkels in België.

Komende weken opent Jumbo ook nieuwe supermarkten in de gemeenten Lanaken en Rijkevorsel. Volgend jaar komen daar nog 12 tot 15 nieuwe vestigingen in Vlaanderen bij. Eerder dit jaar opende Jumbo in Brasschaat een eigen kantoor, van waaruit de Belgische organisatie verder wordt uitgebouwd.

De vestiging in Pelt heeft overigens een Nederlandse concurrent: hij opent tegenover een grote Albert Heijn. In de buurt opereren ook een Aldi en een Carrefour Market.

Speciale plek
“Deze eerste stap in het buitenland is een droom die werkelijkheid wordt,” aldus ceo Frits van Eerd. “Ons familiebedrijf heeft al veel mijlpalen beleefd, maar dit is wel een heel bijzondere. België en de Belgen hebben een speciale plek in ons hart. We willen nu maar wat graag een speciale plek veroveren in de harten van onze Belgische klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit met onze Jumbo formule voor elkaar gaan krijgen.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees de volgende editie van Levensmiddelenkrant voor een uitgebreid verslag.