Wijnjewoude krijgt Buurtsuper Manjefiek

WIJNJEWOUDE – Buurtsuper Manjefiek opent haar deuren op 23 september. Commissaris van de Koning de heer Brok en burgemeester van Opsterland mevrouw Van Selm openen de winkel officieel. Dit nadat de oude supermarkt werd gesloten vanwege brand. Met deze opening hebben de dorpsbewoners weer de mogelijkheid om in het eigen dorp inkopen te doen.

Een aantal inwoners verenigde zich en kocht het pand op. Vervolgens werden er plannen gemaakt en hard gewerkt om de brandschade weg te werken. Boon Food Group is de leverancier van de winkel.

Familie
Joël Basta en zijn moeder Andrea Basta worden de ondernemers van de buurtsupermarkt. Zij exploiteren samen met vader Basta ook een restaurant in Kollum. Joël: “Ik ben vanaf het eerste moment onder de indruk van de betrokkenheid en inzet van de bewoners voor de realisatie van deze supermarkt. Het was een wens om naast onze horecaervaring een supermarkt uit te baten.” Andrea Basta voegt hieraan toe: “Op termijn willen we hier ook een horecagelegenheid aan toevoegen. Samen met Boon Food Group hebben we een winkel ontworpen waar men terecht kan voor de dagelijkse boodschappen en nog veel meer. Hiermee hoeven de inwoners van Wijnjewoude dus niet meer kilometers op pad te gaan voor de eerste levensbehoeften.”

Nieuwe winkel
Het gerenoveerde pand is op compleet nieuwe wijze ingericht. Op de twee verspleinen wordt er ruim aandacht besteed aan verse producten. Verder is er ruimte gemaakt voor een PostNL-punt en een pinautomaat. Om boodschappen te kunnen bezorgen heeft de stichting Wijnjewoude Energie Neutraal een elektrische auto beschikbaar gesteld. Op deze manier kunnen boodschappen op duurzame wijze bezorgd worden.

Bron: Levensmiddelenkrant