Winkels Van Delft verkopen luxe chocolade

HARDERWIJK - Een aantal Pepernotenfabriek-winkels van Van Delft zijn na Sinterklaas verder gegaan als speciaalzaken voor luxe chocolade. De fabrikant verkoopt er ruim 20 verschillende soorten chocolade, als verfraaiing bij het kerstdiner.

Van Delft laat weten met de metamorfose optimaal in te kunnen spelen op de consumentenvraag. “Uit onderzoek bleek dat consumenten behoefte hebben aan topkwaliteit, vernieuwing en verrassing”, zegt directeur Oscar de Lange.

Opleuken
De artikelen die de winkels nu bieden, zijn bedoeld voor de kerstperiode. “Leuke artikelen om het kerstdiner, het dessert of de koffie mee op te leuken en te verluxen”, aldus De Lange. “We verwachten veel toeloop, omdat testen hebben uitgewezen dat deze artikelen populair zijn en flink gekocht worden. Het assortiment is natuurlijk beperkt tot het einde van het jaar, dus kom zo snel mogelijk.”

Overigens wordt het chocoladeaanbod niet in alle Pepernotenfabriek-winkels gevoerd, meldt Van Delft. Een overzicht van de deelnemende winkels staan op de website van de fabrikant. ‘Nieuw in chocoladeland’, meldt Van Delft over het laatste. De winkel biedt ook chocoladezoenen, truffelbonbons en luxe speculaas met chocolade.

Choco-assortiment
De luxe chocolade die de winkels nu verkopen bestaan uit vijf varianten chocoladerotsen, vijf soorten gechocolateerde getruffelde marshmallows, zes chocoladenoten en drie soorten chocoladeschotsen, bestaande uit een dunne plaat chocolade met daardoorheen gemengde pretzels en noten.

Webshop
Eerder dit jaar kondigde Van Delft al aan dat de winkels dit jaar langer geopend blijven, omdat de fabrikant in december een kerstassortiment aan gaat bieden genaamd Chocolate Celebrations. Daarvoor boden de pepernotenwinkels 58 verschillende soorten kruidnoten, waarbij ieder jaar weer nieuwe smaken worden geïntroduceerd. Naast de fysieke brandstores heeft Van Delft ook een webwinkel.

Bron: Levensmiddelenkrant