‘Zorgen over verhuizing Unilever blijven'

ROTTERDAM - Britse aandeelhouders van Unilever zijn nog altijd bevreesd voor een versimpeling van de structuur waarbij het hoofdkantoor van de onderneming in Rotterdam wordt gevestigd. Unilever opperde de structuurwijziging al eerder, maar schoof de plannen op de lange baan na kritiek van met name de Britse investeerders.

Volgens Unilever bemoeilijkt de duale structuur, met ook een hoofdkantoor in Londen, onder meer het doen van overnames. Eén van de consequenties van een verhuizing van het hoofdkantoor naar Nederland zou zijn dat het aandeel uit de hoofdindex van de Londense beurs zou verdwijnen. Beleggers die de FTSE-index volgen zouden hun aandelen daarmee automatisch verkopen, wat tot een koersdaling zou kunnen leiden.

Verschillende beleggers uitten hun zorgen. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 2 mei zullen er zeker vragen worden gesteld over de plannen. Kenners gaan er niet van uit dat Unilever het plan voor die tijd opnieuw ter berde brengt, gelet op de onzekerheden die de brexit met zich meebrengt.

Bron: ANP