Consumenten praten met Spotta | Levensmiddelenkrant

Consumenten praten met Spotta

UTRECHT – Spotta heeft met Preppers Media een eigen dienst voor Google Assistant ontwikkeld waarmee consumenten aanbiedingen kunnen zoeken door middel van spraak en die kunnen beluisteren. Wie tegen Google Assistent “Oké Google, praat met Spotta” zegt, kan vervolgens aangeven naar welke producten, winkels of aanbiedingen hij op zoek is.

"Samen met Spotta hebben wij een spraakservice bedacht die mensen echt een toegevoegde waarde gaat geven”, zegt Joey Scheufler, CEO van Prappers Media. “Deze béta versie is pas het begin, uiteindelijk kun je Google bijvoorbeeld vragen: Waar zijn de luiers in de aanbieding? De assistent zegt bij welke winkel en voor welke prijs. De volgende stap kan dan zijn dat de assistent ook vraagt of je ze wilt kopen? Jij zegt ‘ja’ en binnen een uur heb je ze thuis. Hoe handig is dat? Echt we zijn pas net begonnen!”

In de bètaversie neemt spraakservice alleen nog grote supermarkten mee, zoals Albert Heijn, Jumbo en Lidl. Google Assistent is automatisch geïnstalleerd op Android telefoons en beschikbaar in de App Store van Apple. Steeds meer consumenten zouden gebruik maken van een spraakassistent.

Bron: Levensmiddelenkrant