Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter vlees- en vleeswarensector

ZOETERMEER – Laurens Hoedemaker is benoemd als opvolger van Jos Goebbels, voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Goebbels bereikt rond de zomer de pensioengerechtigde leeftijd en begint vanaf 1 mei zijn werkzaamheden over te dragen.

Hoedemaker (50) is sinds 2014 directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Hij herpositioneerde de Jagersvereniging, herwon een breder maatschappelijk draagvlak voor de jacht en ontdeed Nederland van regelgeving die belemmerend was voor jagers. Volgens COV en VNV sluiten zijn werkervaring en capaciteiten naadloos aan op het profiel voor de nieuwe voorzitter.

Volgens Henny Swinkels, vicevoorzitter van de COV, is Hoedemaker ‘een gedreven, integere en strategische belangenbehartiger’ van de vlees- en vleeswarensector. “Hij heeft oog voor wat er leeft in de maatschappij en beschikt over een gevoel voor politieke verhoudingen. Zijn netwerken in de politiek, bij de beleidsmakers en in het werkveld zijn van groot belang. Onder zijn leiding zal de COV verder invulling geven aan ons Masterplan voor 2025 en de verduurzaming van de vleessector.”

Swinkels wordt hierin aangevuld door Aldo van der Laan, vicevoorzitter van de VNV. “Hoedemaker is precies wat wij voor ogen hadden met een nieuwe voorzitter. Zijn achtergrond, zijn Haagse werkervaring en zijn ervaring als verenigingsman maken hem zeer geschikt voor deze functie.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops