Familiebedrijf Verbeeten sleept opnieuw prijs in de wacht

ZO2Z Award: ‘Succes zit in benutten van onze kwaliteiten’

TEGELEN - De winnaar van de titel beste supermarktondernemer van de provincie Limburg is geen onbekende. Plus-ondernemer Jan Verbeeten runt deze supermarkt samen met zijn zus en achterneef en de familie is twee jaar geleden ook uitgeroepen tot provinciewinnaar. “Het is geweldig om te zien dat de klanten uit deze omgeving ons ontzettend waarderen en dat de medewerkers hier met veel plezier werken. We doen ons uiterste best, maar kunnen het niet alleen. Met elkaar hebben we deze titel in de wacht gesleept.”

Het succes zit hem volgens Verbeeten vooral in het beoordelen van medewerkers op hun kwaliteiten en deze kwaliteiten benutten. “Je moet mensen werkzaamheden laten uitvoeren waar ze goed in zijn en, net zo belangrijk, waar ze veel plezier in hebben. Dat komt hun werkvreugde ten goede en dat merken de klanten.” De familie Verbeeten heeft sinds de winst twee jaar geleden niet stilgezeten. “Eind 2017 hebben wij de winkel in Tegelen verbouwd en het aantal vierkante meters vergroot. Dat heeft gezorgd voor meer omzet en hogere klantaantallen.”

Het heeft de ondernemersfamilie ruimte gegeven om zich meer te kunnen onderscheiden met betrekking tot het winkelassortiment. “We zijn ons gaan onderscheiden door streekproducten te verkopen. We hebben hiervoor een eigen label in het leven geroepen; ‘De streek + Verbeeten’. We betrekken onze producten van lokale leveranciers. Zo krijgen zij via ons meer naamsbekendheid en eet de consument prachtige producten uit eigen streek.” De familie Verbeeten wil dit label in de toekomst verder laten groeien. “We zijn op de goede weg. Dat blijkt wel uit het winnen van deze titel, maar we willen nog meer klanten bedienen door meer verschillende producten op te nemen en daarmee aan de vraag te voldoen.”

Bron: Levensmiddelenkrant