lidl.jpg

Formules

Lidl opnieuw goud gecertificeerd voor Zero Waste

HUIZEN – Bij Lidl krijgt meer dan 95% van de reststromen een nieuwe bestemming. Daarom heeft de Tüv Süd, een onafhankelijke test en certificeringsinstantie, de supermarktketen een gouden certificaat Zero Wast toegewezen. In 2023 ontving de supermarkt ook al deze certificering.

Redactie |

De Zero Waste-certificaten van Tüv Süd worden periodiek beoordeeld en hebben 3 gradaties: brons, zilver en goud. De certificaten betekenen dat een bedrijf respectievelijk meer dan 85%, 90% of 95% recyclen van hun reststromen. Lidl heeft goud behaald door in alle winkels alle stromen apart in te zamelen en te retourneren naar het distributiecentrum. De winkelmedewerkers spelen daarin een essentiële rol en krijgen daarom training om de reststromen zo nauwkeruig mogelijk in te zamelen en te sorteren. Zo probeert de supermarktketen in samenwerking met hun recylcepartners ervoor te zorgen dat de stromen een nieuwe bestemming krijgen binnen hun eigen bedrijfsvoering. Lidl’s einddoel is om in de toekomst helemaal geen restafval meer te produceren. 

lidl duurzaamheid.jpeg

Efficiëntie
“Bij Lidl zijn we goed in het scheiden van verschillende reststromen. We proberen onszelf hier continu in te verbeteren zodat reststromen zo zuiver mogelijk worden gescheiden. Als efficiënte organisatie willen we niets verspillen! In onze filialen en distributiecentra staan enorm bevlogen collega's die hard werken zodat alle reststromen zo goed mogelijk hergebruikt kunnen worden”, aldus Stephan Snel, projectmanager logistieke inkoop & innovatie Lidl Nederland.

Bron: Levensmiddelenkrant