Buitenland

Marley Spoon gaat fruit bezorgen

BERLIJN – De maaltijdboxen van Marley Spoon krijgen een fruitig broertje. De bezorgservice, die 15 miljoen euro in haar tweede financieringsronde ophaalde, gaat seizoens- en exotisch fruit bezorgen.

Joost Agterhoek |

De 3,5 kilo wegende fruitbox zal voor het eerst dit voorjaar te bestellen zijn en zal 12,90 euro kosten. Bestaande klanten kunnen deze bestellen naast hun Marley Spoon-foodbox. De Duitse bezorgdienst belooft vers seizoens- en exotisch fruit.

Mediadeal
De uitbreiding van het aanbod is onder andere mogelijk gemaakt door de tweede financieringsronde, waarbij Marley Spoon 15 miljoen euro ophaalde. Ook tekende het Berlijnse bedrijf een mediadeal van 40 miljoen euro bij GMPVC, een media-voor-equity fonds.

App
Niet alleen wordt het aanbod maaltijddozen uitgebreid met een fruitbox, Marley Spoon lanceert ook een nieuwe app. Deze geeft klanten de mogelijkheid direct feedback te geven op recepten en gemakkelijk bestellingen aan te passen en geeft het volledige receptenbestand van Marley Spoon weer.

Uitbreiding
Met de investeringen van GMPVC, QD Ventures en Kreos Capital wil Marley Spoon onder andere een ‘omvangrijke uitbreiding’ realiseren in de Verenigde Staten en Australië. Op het moment is de dienst in zes landen actief en kwam in november 2014 naar Nederland. In de VS levert de service nu ook aan de Westkust en krijgt daarmee een landelijke dekking. In Australië breidt het bezorggebied uit van Sydney naar Melbourne en omgeving, waarmee Marley Spoon toegang krijgt tot 217 miljoen huishoudens aan potentiële klanten, aldus het bedrijf.

Beter
Marley Spoon voert  sinds de entree op de Nederlandse markt  campagne als ‘de betere box’, meldt het bedrijf. Lees hier een interview met mede-oprichter Till Neatby, waarin hij onder andere op maaltijddoosbezorgers als HelloFresh ingaatGeen abonnement? Vraag er hier één aan voor Levensmiddelenkrant of Out.of.Home Shops of koop een los exemplaar voor 15 euro.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

marley_spoon_box_bezorgen_duitsland_online_food-a900x525.jpg