Meatable_Cultivated Pork Products_Sausages_1.jpg

Fabrikanten

Meatable schaalt productie kweekvlees op

DELFT - Door het ophalen van een nieuwe financiering van 3,5 miljoen dollar kan het voedingstechnologisch bedrijf Meatable zijn bedrijfsprocessen verder opschalen en optimaliseren. De totale financiering komt hiermee op 9,5 miljoen. Impactfonds Invest-NL heeft, naast die van bestaande investeerders, 17 miljoen dollar bijgedragen.

Redactie |

Krijn de Nood, mede-oprichter en ceo van Meatable, zegt: “Als 14% van de wereldwijde CO₂-uitstoot in de wereld afkomstig is van de traditionele vleesindustrie, dan is dat ook zo duidelijk dat er een alternatief moet zijn dat de schade vermindert die onze voeding momenteel aan de planeet toebrengt. Wij geloven dat gekweekt vlees het antwoord is en we hebben er alle vertrouwen in dat we over de middelen en processen beschikken om dit te realiseren. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met onze investeerders nu we onze volgende groeifase ingaan en onze positie als wereldleiders versterken.”

Lancering
Een studie van het onafhankelijke onderzoeksbureau CE Delft wijst uit dat kweekvlees de voetafdruk van conventioneel rundvlees kan verkleinen tot 92% wat betreft de uitstoot van broeikasgassen en 95% wat betreft landgebruik. De commerciële lancering van kweekvlees zal in 2024 bij retailers en restaurants in Singapore plaatsvinden. Daarna volgen De Verenigde Staten.

Bron: Levensmiddelenkrant