refresco6_ef_22juni2019-rr-1536x1096.jpg

Fabrikanten

Medewerkers Refresco krijgen inflatiecompensatie

UTRECHT – Het personeel van drankenhandel Refresco krijgt 10 procent loonsverhoging. Dat is het resultaat van de acties en stakingen die de medewerkers de afgelopen weken bij het bedrijf hebben gevoerd. De loonsverhoging geldt alleen voor medewerkers van Refresco, voor de rest van de drankenhandels is nog niets afgesproken.

Gerard van Oosbree |

Voor vakbond FNV Handel bestuurder Jethro Warbroek is het duidelijk, actievoeren en staken loont. “Bij dit bedrijf is de afgelopen tijd het meeste actie gevoerd voor een goede loonsverhoging. En nu is de directie van een bod van eerst 4% en daarna 8% meer salaris naar 10% gegaan. Dat hebben de mensen helemaal zelf afgedwongen met hun acties.” De FNV gaat ook met de directie in onderhandeling over een eigen cao voor Refresco. Dat is volgens de vakbond een wens van de werknemers.

Acties of onderhandelen
De rest van de sector wacht nog op een resultaat in de cao-onderhandelingen. Volgens de FNV is de loonsverhoging een eerste succes in de strijd voor hogere lonen in de hele sector.  “De andere bonden gaan weer met de werkgevers aan tafel”, zegt Warbroek in een reactie. “Wij gaan eerst aan onze leden vragen wat zij willen, verder actievoeren of terug naar de onderhandelingstafel. Het resultaat bij Refresco zal hierbij zeker een opstuwende werking hebben.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops