9dee5503b5861922d62671c542aca3af.jpg ZCC-directeur Roel Orsel (links) op de Free From-beurs in de RAI

Fabrikanten

Grupo Bimbo neemt belang in Zero Carb Company

WAGENINGEN – ’s Werelds grootste bakkerijgroep, het Mexicaanse Grupo Bimbo, neemt een strategisch belang in de Nederlandse start-up Zero Carb Company (ZCC). De bedrijven gaan samenwerken bij de productie en verkoop van een revolutionair nieuwe broodvariatie zonder granen, gluten en koolhydraten.

Redactie |

Er is vijf jaar lang gewerkt aan de ontwikkeling van het broodconcept. Door het ontbreken van granen in het recept mag het officieel geen brood worden genoemd. Bakkerij Wiltink, die meegewerkt heeft aan de ontwikkeling en licentiehouder is voor de Benelux, brengt het als Yam Keto op de markt.

Roel Orsel, directeur van Zero Carb Company, ziet de bedrijfsontwikkeling van Zero Carb Company als volgt: “Met ruim 30 jaar ervaring in het vak kan ik zeggen dat het product van Zero Carb Company een game changer is. Er zijn veel producten met gereduceerde koolhydraat gehalte op de markt, maar een glutenvrij, zero carb “broodconcept” is een bijzondere innovatie. Het is onze ambitie om onze innovatieve producten wereldwijd naar de consumenten te brengen. Met ‘s werelds nummer één speler in de broodmarkt, actief in 34 landen, zien wij deze ambitie sneller in vervulling gaan.”

Bron: Levensmiddelenkrant