ontbijtgranen Colruyt.jpg

Buitenland

Minder suiker in ontbijtgranen Colruyt

HALLE – Colruyt Group gaat het suikergehalte in de ontbijtgranen van huismerk Boni verlagen. Het gaat om negen producten die – zonder de smaak te veranderen en zonder gebruik van zoetstoffen – een lager suikergehalte krijgen.

Nanja Pol |

De negen varianten van Boni Selection ontbijtgranen met minder suiker leveren op basis van gemiddelde verkoop per jaar een winst op van in totaal 84,6 ton minder suikerconsumptie. Met deze verbetering in het eigenmerkassortiment wil Colruyt Group zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen om een bewuste keuze te maken en een gezonde leefstijl te promoten bij klanten.

Maatschappelijk betrokken
Ivyn Degeest, voedingsdeskundige bij Colruyt Group, zegt: “Vanuit ons engagement om eigenmerkproducten qua voedingswaarde te verbeteren, willen we ontbijtgranen nutritioneel verbeteren waar mogelijk. Ontbijtgranen bevatten vandaag gemiddeld 25 g suiker per 100 g en daar willen we verandering in brengen.”
Suiker is een van de grote boosdoeners als het gaat om obesitas. De strijd tegen overgewicht blijft een maatschappelijke uitdaging. “Omdat we de consument graag laten wennen aan een minder zoete smaak, bouwen we die geleidelijk af. We kiezen ook bewust om suiker niet te vervangen door zoetstoffen. In de toekomst zal het suikergehalte in de ontbijtgranen dus verder blijven dalen waar mogelijk”, aldus Degeest.

Convenant
Colruyt Group draagt met de suikerverlaging in de ontbijtgranen bij aan het nieuwe convenant dat door de sector is ondertekend. De supermarktformule wil een duurzaam en evenwichtig voedingspatroon voor de consument mogelijk maken.

"Suiker is grote boosdoener bij obesitas"

Net zo lekker, wel gezonder
De receptuur van negen van de elf ontbijtgranen is in overleg met voedingsdeskundigen, productontwikkelaars en leveranciers veranderd, zonder smaakverlies en met maximale suikerreductie. Het resultaat werd in de smaaktest even lekker gevonden als die met 30% meer suiker. De verandering in nutritionele samenstelling van Boni Selection ontbijtgranen staat op de verpakkingen en wordt op de Colruyt-kanalen gecommuniceerd. Alle aangepaste ontbijtgranen zijn per maart verkrijgbaar bij Colruyt Laagste Prijzen, Spar en Okay.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.