Marcin Dobrock-mondolez.jpg

Fabrikanten

Mondelez benoemt Marcin Dobrock als hoofd Benelux

BREDA – Marcin Dobrock wordt per 1 april benoemd tot vice president & managing director Benelux bij Mondelēz International. Hij volgt Jan Willem Balk op, die het bedrijf gaat verlaten. Dobrock geeft nu nog leiding aan de activiteiten van Mondelēz in Polen en de Baltische staten.

Redactie |

Dobrock heeft de afgelopen 14 jaar voor het snackbedrijf gewerkt in diverse leidende commerciële functies. Hij werkte onder andere als category director voor de kaastak in Zuid-Europa. Voor zijn carrière bij Mondelēz werkte hij bij Nestlé en consultingbureau Kearney.

Harmony
Dobrock heeft de Zwitserse nationaliteit maar is van Poolse afkomst en is opgegroeid in Nederland. Hij studeerde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en aan de Universiteit van Kopenhagen. “De afgelopen jaren zijn we er niet alleen in geslaagd onze leiderspositie in de categorie chocolade en koek in Polen te behouden en te versterken, maar ook de Baltische tak van Mondelēz International verder uit te bouwen”, zegt Dobrock. “Daarnaast hebben we de initiatieven op het gebied van verantwoord snacken verbeterd. Zo werden in de fabriek in Płońsk koekjes geproduceerd met duurzaam tarwe van ons Europese Harmony-programma. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring ook toe te passen op Benelux-niveau en samen met het Benelux-leiderschapsteam de huidige groeiambities voor te zetten.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: