e-cigarette-ge08df67ce_1920.jpg

Fabrikanten

Nederlandse Staat gedagvaard om smaakjesverbod e-sigaretten

DELFT – De Esigbond, de brancheorganisatie voor onafhankelijke verkopers van elektronische sigaretten, daagt de Nederlandse Staat voor de rechter. Het aanstaande wettelijke verbod op smaakjes voor e-sigaretten is volgens de bond disproportioneel en in strijd met de Europese wetgeving. Per 1 oktober is het verboden om nog smaakjes te verkopen, behalve tabakssmaak.

Redactie |

De Esigbond wil met de dagvaarding bereiken dat de Nederlandse Staat het smaakjesverbod ongedaan maakt. De brancheorganisatie stelt dat het verbod niet wordt ondersteund door wetenschappelijk bewijs en dat het onderzoek door het Trimbos-instituut niet wetenschappelijk is uitgevoerd. Ook stelt de bond dat het rokers door het smaakjesverbod nagenoeg onmogelijk wordt gemaakt om over te stappen op een veel minder schadelijk alternatief.

“Met dit uitgebreide verbod op de smaakjes ontneemt de regering de drie miljoen rokers in Nederland een mogelijkheid om te stoppen met roken, terwijl schadevermindering met een e-sigaret juist een belangrijke stap is om Nederland rookvrij te krijgen. De overheid stimuleert hier paradoxaal genoeg juist sigarettengebruik mee,” zegt Emil ’t Hart, voorzitter van de Esigbond.

Bron: Levensmiddelenkrant