nespresso papieren cups.jpg

Fabrikanten

Nespresso introduceert papieren koffiecups

AMSTERDAM – Nespresso introduceert koffiecups op basis van papier in Nederland. Sinds de oprichting biedt Nespresso koffie dat op een duurzame manier is vervaardigd. De nieuwe assortiment capsules is vanuit deze gedachtegang en naar de behoefte van de consumenten ontwikkeld. De capsules bestaan voor 82% uit papier, met als grootste bestanddeel papiervezel. Dit hernieuwbare materiaal wordt meestal gewonnen uit hout.

Redactie |

Kika Buhrmann, ceo van Nespresso Nederland: "We zijn heel trots met de lancering van de nieuwe koffiecapsules op basis van papier voor Nederlandse consumenten. Als Nespresso willen we voorop lopen met initiatieven die duurzaamheid en circulariteit brengen in de koffiesector. Met onze nieuwste innovatie kunnen we Nederlandse consumenten naast de aluminium capsules een net zo smaakvol alternatief bieden in thuis-composteerbare capsules."

Alternatieve verpakkingen
In 2018 is Nestlé Institute of Packaging Sciences opgericht door moederbedrijf Nestlé van Nespresso, om de ontwikkelingen van alternatieve verpakkingen te versnellen. Er is drie jaar gewerkt aan de nieuwe capsules op basis van papier. Hiervoor is een zeer nauwkeurig papierpulpvormingsproces gecombineerd met een biologisch afbreekbare (biopolymeer) laag om de koffie te beschermen tegen oxidatie en deze vers te houden tijdens transport, opslag en de hogedrukextractie in de Nespresso-machines.

Composteerbare capsules
Reineke van Riemsdijk, sustainability lead van Nespresso Nederland zegt: "Geen enkele koffiecapsule mag momenteel bij het GFT-afval. Dat geldt voor alle composteerbare capsules die in Nederland beschikbaar zijn. De nieuwe capsule van Nespresso is TÜV gecertificeerd om thuis te composteren. De zelfgemaakte compost is perfect te gebruiken voor de moes- of siertuin."

Nespresso's koffiemeesters hebben vijf nieuwe melanges ontwikkeld die passen bij het materiaal, waaronder een biologische koffie afkomstig van het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program. Vanaf 10 juni is het nieuwe assortiment 2024 te proeven in de Nespresso boutiques en de verkoop van de capsules is vanaf 16 september 2024.

Bron: Levensmiddelenkrant