Landscape Visual.jpg

Introducties

Nespresso komt met nieuwe koffievariant N°20

AMSTERDAM - Op de drempel van International Coffee Day, dat op 1 oktober plaatsvindt, kondigt Nespresso een nieuwe koffievariant aan. Het koffiebedrijf heeft 20 jaar gezocht naar deze geheel eigen Arabica koffie, aldus Nespresso, en de nieuweling gaat dan ook de markt in onder de naam N°20.

Redactie |

Voor Nespresso was het belangrijk de ideale omgeving te ontdekken voor het telen van deze koffiesoort. Dit bleek na enige experimenten elders het best in Cauca en Caldas in Colombia. 59 lokale boeren verzorgden samen één miljoen koffiebomen voor de N°20. De nieuwe koffievariant is een kruising van de volgens Nespresso ‘twee beste koffiebonensoorten ter wereld’, en heeft een palet van sinaasappelbloesem en tonen van citroen. 

Toewijding
Karsten Ranitzsch, Head of Coffee bij Nespresso: "Geduld is een schone zaak. Sinds 2003 werken we aan de ontwikkeling van N°20 en het resultaat is een koffie met een nieuwe, elegante en verfijnde smaak. Daarbij laat de zoektocht zien waar wij ons bij Nespresso voor inzetten: hoge kwaliteit en innovatie.”

Duurzaam en eerlijk
Nespresso N°20 heeft een Q Coffee™-certificering van het Coffee Quality Institute. 

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: