flower farm.jpg

Introducties

Nieuw palmolievrij broodbeleg van The Flower Farm siert de schappen

AMSTERDAM – Vanaf vandaag is het nieuwe assortiment palmolievrij broodbeleg van The Flower Farm verkrijgbaar bij ruim 800 filialen van Albert Heijn. Het gaat om een uitbreiding van twee soorten pindakaas, duopasta en chocoladepasta. De ruim een jaar geleden op de markt gebrachte hazelnootpasta valt goed in de smaak. In de loop van 2024 volgt uitbreiding naar andere supermarktbedrijven.

Redactie |

De consument neemt het missiemerk serieus, hetgeen te meten is aan de verkoop van bijvoorbeeld kuipjes margarine. Het aandeel van Flower Farm in dit krimpende margarinesegment steeg naar 7 procent, bij Albert Heijn zelfs naar 12 procent

Impact regenwoud
The Flower Farm wil impact maken op het tropisch regenwoud. De ‘groene longen van de planeet’ moeten worden beschermd. Iedere pot choco- of duopasta bestaat voor ongeveer 15-20 procent uit palmolie. Marcel van Wing, oprichter van The Flower Farm, verwacht een echt verschil te kunnen maken wanneer je bedenkt dat het broodbeleg in veel huishoudens in het keukenkastje staat. “Door daar een alternatief zonder het ingrediënt palmolie voor te introduceren. Ook is het belangrijk dat we bewustzijn onder consumenten creëren, dat we het gesprek van gezinnen aan de ontbijttafel starten en laten zien dat we ook zonder het ingrediënt palmolie een lekkere pindakaas of chocopasta kunnen maken. In ons eentje kunnen we de vraag naar palmolie niet wegnemen, maar we kunnen wel het sentiment in de samenleving veranderen. Dat belang moeten we niet onderschatten.”

Bron: Levensmiddelenkrant