Fabrikanten

Nieuwe investeerder voor Gulpener Bierbrouwerij

GELEEN – Koobra Invest gaat investeren en samenwerken met Bierbrouwer Gulpener. De investeerder heeft een minderheidsbelang genomen in Timeco BV, de grootste aandeelhouder van de bierbrouwerij. Koobra investeert in duurzame en innovatieve ondernemingen.

“Gulpener voldoet aan beide criteria. Men haalt alle grondstoffen uit de eigen regio, heeft het duurzaamste brouwhuis van Europa en de ambitie om in 2030 het bier fossielvrij te produceren”, zegt Giel Braun, directeur van Koobra Invest. Het kapitaal is nodig om Gulpener een zelfstandig , lokaal en duurzaam opererend bedrijf te laten zijn. Volgens het FD leed de brouwerij in 2020 en 2021 een totaal verlies van bijna 900.000 euro.

Samenwerken
Twee dochterondernemingen van Koobra gaan ook samenwerken met Gulpener. Haan Industrial Group en ProfCore gaan met onderhoudstechnici en procesoperators aan de slag bij de brouwer. “Door niet alleen een belang in onze holding te nemen, maar ook door ons op operationeel gebied te ondersteunen in de brouwerij, gaat het ons helpen om onze eigen lokale en duurzame koers te kunnen blijven varen. We zien uit naar een prettige en langdurige samenwerking met een bedrijf dat er dezelfde familiale normen en waarden op nahoudt als wij”, vertelt Jan-Paul Rutten, directeur van Gulpener Bierbrouwerij.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops

 

gulpener-koobra.png