Filter Blend Northern Wonder (verkrijgbaar bij AH).jpg

Fabrikanten

Northern Wonder lanceert koffievrije koffie bij Albert Heijn

EDE - Northern Wonder heeft de smaak te pakken met hun tweede versie koffie zonder koffiebonen. De start-up maakt de koffie zonder tropische ingrediënten om bij te dragen aan minder ontbossing. De nieuwe smaak van Coffee Free Coffee is vanaf nu te koop bij Albert Heijn.

Redactie |

Alles draait bij de makers om de smaak. David Klingen, bedenker van Northern Wonder: “Drie jaar geleden zijn we begonnen aan onze smaak-ontdekkingsreis. De eerste versie van onze boonloze koffie lanceerden we een jaar geleden en was al flink koffie-achtig. Met filtermaling en capsules die we nu onder andere bij Albert Heijn gaan verkopen, gaan we weer een heel stuk verder. Samen met onder andere onderzoekers van de Wageningen Universiteit is het ons team van productontwikkelaars gelukt om de zo gewaardeerde smaak van koffie uit niet-tropische ingrediënten te halen. Qua ontwikkeling van smaak, geur en vooral ook de intensiteit hebben we mooie nieuwe stappen gezet. De vernieuwde smaak is gebalanceerd en heeft meer body. En we halen nu nóg meer de koffiesmaak uit dezelfde ingrediënten door ze anders te branden.”

Alternatieve ingrediënten
Coffee Free Coffee van Northern Wonder is in plaats van koffiebonen, gemaakt van niet-tropische ingrediënten als lupineboon, kikkererwt en zwarte bes. Deze lokale producten dragen niet bij aan de tropische ontbossingsproblematiek. De zogenoemde footprint van Northern Wonder’s koffie is dan ook veel kleiner dan die van gewone koffie. Voor de productie is per kopje 95% minder water nodig; 66% minder land en is er 76% minder CO2-uitstoot.

Bron: Levensmiddelenkrant