181923_estafette-theo-boon-veld-koeltechniek-1-final_image-xl_20240418115135.jpg Theo Boon. Foto: Odin

Formules

Odin-directeur Theo Boon naar nieuwe functie

GELDERMALSEN – Directeur logistiek en source & supply bij biologische supermarkt Odin, Theo Boon, legt op 1 juni zijn functie neer. Hij stapt dan ook uit het bestuur van de Coöperatie Odin. Na de zomer gaat hij binnen het bedrijf aan de slag als ontwikkelmanager zaadvaste rassen.

Redactie |

De roots van Boon liggen in de biodynamische landbouw. Hij is ook al lang betrokken bij Odin. In 1995 begon Boon als freelancer en werd in 1996 beherend vennoot van de toen nog commanditaire vennootschap Odin. In 2009 trad hij toe tot de directie en bij de oprichting van Coöperatie Odin werd hij bestuurslid. Zes jaar later nam hij samen met Merle Koomans de leiding van het bedrijf en het bestuur over van Koos Bakker en Ben Gevonden.

Intensieve jaren
“De afgelopen maanden heb ik gereflecteerd op de afgelopen, zeer intensieve jaren. In overleg met Merle en de Raad van Commissarissen hebben we gekeken wat voor de komende jaren een goede invulling van mijn werkzaamheden kan zijn, kijkend vanuit de missie en idealen van Odin”, licht Theo Boon toe.  “Conclusie was dat, naast de bijen, biologische zaadvaste rassen zowel voor Odin als de biologisch (dynamische) sector een steeds belangrijker wordend ontwikkelgebied vormen”, vult Merle Koomans aan. “De urgentie is groot om voor de bio sector in Nederland en Europa te werken aan meer vrij verkrijgbare, biologisch veredelde, gentechvrije groenterassen uit een maatschappelijk gedragen zaadproductie. Om die reden hebben we in de coöperatie besloten hier meer tijd en geld voor vrij te maken, zodat Odin en Odin boerderij De Beersche Hoeve een sterkere bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van die alternatieven.”

“Na een zomerse sabbatical ga ik per 1 september binnen Odin aan het werk als ontwikkelmanager zaadvaste rassen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Odin een mooie toekomst tegemoet gaat en dat het team onverminderd energiek en gemotiveerd verder zal werken aan haar belangrijke opgave. Ik verheug me erop hier vanuit een andere rol de komende jaren een bijdrage aan te kunnen blijven leveren”, aldus Boon.

Bron: Levensmiddelenkrant