nieuwe odin.jpg

Formules

Odin winkels sluiten zich aan bij Caring Winkeliers

GELDERMALSEN – De biologische winkels van foodcoop Odin hebben zich aangesloten bij Caring Winkeliers. Dit is onderdeel van de Stichting Caring Farmers, een organisatie die zich inzet voor een versnelde transitie naar kringlooplandbouw. Met de samenwerking gaan beide organisaties zich richten op een versnelling van de voedseltransitie door samen meer consumenten voor te lichten over duurzaam eten. De stichting vraagt meer duurzame winkels zich aan te sluiten.

Redactie |

Bij Caring Farmers zijn naast 325 boeren ook 3500 consumenten, 80 wetenschappers en 100 ketenpartners aangesloten. De aangesloten boeren bedrijven al kringlooplandbouw. Odin neemt voor haar winkels en groothandel al producten af van 11 van de boeren. 

Het eerste gezamenlijke evenement is al gepland. Leden van foodcoop Odin kunnen op 26 februari in Amsterdam een voorvertoning zien van de film Onder het Maaiveld, waaraan vijf leden van Caring Farmers meewerkten. Vanaf 2 maart is de film in de bioscoop te zien. “Een vitale bodem is belangrijk voor de verduurzaming van voedselproductie en helpt ons in de strijd tegen klimaatverandering. Met de vertoning van deze film waarin het bodemleven centraal staat, willen we mensen zich laten verwonderen over het bijzondere leven wat je tegenkomt onder je voeten”, aldus directeur Merle Koomans van Odin.

Bron: Levensmiddelenkrant