Fam de Wit W. Boon dichtbij.jpg

Formules

Opening eerste Boon’s Dagmarkt in Limburg

DORDRECHT - Supermarktketen Boon Food Group heeft haar eerste winkel binnen de Limburgse grenzen geopend. De winkel zal worden uitgebaat door Peter en Antoinette de Wit. Dit ondernemersduo exploiteerde jarenlang een Plus-winkel, maar maakt eind november de overstap naar Boon’s Dagmarkt.

Redactie |

Eric Brosius, manager acquisitie bij Boon, zegt blij te zijn om de familie De Wit te verwelkomen. “We zijn natuurlijk zeer verheugd dat de familie de Wit heeft gekozen voor Boon’s Dagmarkt, Limburg is voor ons formulebedrijf een nieuwe stap. We beleveren in Limburg al een aantal ondernemers vanuit ons groothandelsbedrijf. Gezien alle ontwikkelingen in Limburg is dit de eerste Boon’s Dagmarkt en zullen er ongetwijfeld meer volgen. Met name de lokale invulling die een ondernemer kan doen binnen onze formules trekt de aandacht van ondernemers."

Voormalig MCD
Volgens Willem Boon, directeur commerciële zaken, valt de overname van de nieuwe winkel goed in de groeistrategie van de formule. “Met het acquireren van deze winkel bevestigen wij nogmaals onze doelstelling die gericht is op groei van het aantal supermarkten zowel groot als klein, die de kracht van de formule combineert met lokaal ondernemerschap. We zijn de laatste maanden van het jaar toch nog erg actief want vorige week is de nieuwe Boon’s Markt in Leerdam geopend. Deze voormalig MCD is vergroot, voorzien van de bekende versafdelingen en een ambachtelijke slagerij. In de komende weken zullen we tegenover de winkel nog een DA drogisterij met een Read shop openen. Daarmee heeft de wijk in Leerdam Oost weer een compleet en attractief winkelcentrum. In oktober openen we vervolgens in Hellevoetsluis nog een Boon’s Markt. Het komend jaar zullen we verder gaan met de ombouw van MCD naar Boon’s Markt/Boon’s Dagmarkt en het openen van nieuwe vestigingen”, aldus Boon.

Bron: Levensmiddelenkrant