Jumbo-neemt-vier-Belgische-Alvo-winkels-over-siteheader-1536x476.jpg

Buitenland

Opening Jumbo Lommel uitgesteld

LOMMEL – De opening van de nieuwe Jumbo in het Belgische Lommel die op 25 oktober gepland stond, is uitgesteld. Een van de concurrerende supermarkten in de plaats net over de grens onder Eindhoven, heeft een formele klacht ingediend tegen de komst. Dat heeft geleid tot vernietiging van de verstrekte vergunning en voorlopig geen opening.

Gerard van Oosbree |

De 31e Jumbo-supermarkt in België laat dus nog even op zich wachten. De woordvoerder van Jumbo bevestigt tegenover Levensmiddelenkrant het uitstel van de opening. “We zijn in overleg met de betrokken overheidsinstanties om dit zo spoedig gerepareerd te krijgen en hopen onze winkel zo snel mogelijk alsnog te kunnen openen. Zodra meer bekend is over de nieuwe openingsdatum maken we dit bekend”, aldus de woordvoerder.

Reactie
In een reactie hier zegt Jumbo: “We betreuren deze gang van zaken ten zeerste. Het feit dat sommige concurrenten het kennelijk nodig vinden om de komst van Jumbo via juridisch getouwtrek proberen tegen te houden, in plaats van de concurrentie in de markt aan te gaan op prijs, assortiment en service, is geen goed nieuws voor de Belgische consument. Het komt de diversiteit en pluriformiteit van het supermarktaanbod in de markt in ieder geval niet ten goede en vergunningsaanvraagprocessen worden op deze wijze oneigenlijk beïnvloed vanwege concurrentiedoeleinden.”

Jumbo geeft aan dat het ondanks deze tegenwerking vast besloten is om verder te groeien in de Belgische markt. Het bedrijf is optimistisch en er zitten voor dit en volgend jaar nog diverse locaties in de pijplijn. Ze hopen ook in Lommel zo snel mogelijk de Belgische klanten alsnog te mogen verwelkomen.

Bron: Levensmiddelenkrant