Formules

Pas geopende Aldi in Nieuwegein moet weer dicht

NIEUWEGEIN – De op 14 december feestelijk geopende Aldi in de Nieuwegeinse wijk Blokhoeve moet de deuren weer sluiten. Dat heeft de rechter geoordeeld in een zaak die aanhangig is gemaakt door concurrerende supermarkten. De rechter bepaalde dat de gemeente de tijdelijke huurovereenkomst voor de locatie niet verder uit mag voeren. Aldi is echter niet van plan de winkel vrijwillig te sluiten. De gemeente probeert nu via een kort geding Aldi te dwingen.

Gerard van Oosbree |

Aldi huurt de grond van de tijdelijke supermarkt van de gemeente Nieuwegein in afwachting van de bouw van een supermarkt op de permanente locatie even verderop. De gemeente gaf eerder aan dat Aldi ‘de enige serieuze gegadigde’ zou zijn voor de tijdelijke huurovereenkomst. Andere supermarktondernemers spanden daarop een kort geding aan tegen de gemeente. Ook zij zouden interesse hebben gehad daar een tijdelijke winkel te exploiteren en vonden dat Aldi werd voorgetrokken.

Vonnis
Op 15 december vonniste de voorzieningenrechter in het nadeel van de gemeente. Nieuwegein werd ook een dwangsom van 2500 euro per dag opgelegd dat de winkel open zou zijn. In het hoger beroep dat diende op 29 december werd dat vonnis overeind gehouden, maar werd de dwangsom verhoogd naar 5000 euro per dag met een maximum van 1 miljoen euro.

Op 4 januari plaatste de gemeente hekken rond het pand van de Aldi om zo opening van de winkel tegen te houden. De hekken werden, waarschijnlijk door medewerkers van de supermarkt, verwijderd en klanten konden gewoon boodschappen doen. Hierop startte Nieuwegein een kort geding en eist een dwangsom van 10.000 euro per dag van de discounter. Vandaag doet de rechter uitspraak in het kort geding tegen Aldi.

Bron: Levensmiddelenkrant

 

aldi-filiaal.jpg