Petra Verhoef-Voedingscentrum.jpg

Onderzoek

Petra Verhoef wordt directeur Voedingscentrum

DEN HAAG – Petra Verhoef wordt per 15 mei de nieuwe directeur van het Voedingscentrum. Een van de zaken waarop ze zich zal richten is het ondersteunen van consumenten met een achterstand in de samenleving bij een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

Redactie |

Verhoef werkt sinds 2018 bij het Rathenau Instituut in Den Haag als coördinator van het thema gezondheid. Bij het onderzoeksinstituut leidt zij het team dat onder andere onderzoek doet naar de impact van digitalisering van gezondheidsgegevens, technologie binnen de zorg en genetische manipulatie.

Verhoef is epidemioloog. Zij studeerde Voeding van de Mens aan de Wageningen Universiteit. Haar promotieonderzoek was naar de rol van B-vitamines bij het ontstaan van hart- en vaatziekten. Haar post-doctoraal onderzoek deed ze op de Harvard School of Public Health. Zij keerde terug naar Wageningen als projectleider bij het Top Institute Food & Nutrition. Daarna werkte Verhoef 12 jaar bij de onderzoeksafdeling Voeding en Gezondheid van levensmiddelenfabrikant Unilever.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops