Pieter Pot glazen pot weckpot.jpg

Ondernemers

Pieter Pot zet derde van aandelen te koop

AMSTERDAM – De verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot gaat een derde van de aandelen verkopen. Het bedrijf kondigt dat aan op de website. Met de aandelen kunnen klanten, fans en leveranciers mede-eigenaar worden van de coöperatie. Het doel is om drie miljoen euro op te halen.

Redactie |

Eerder dit jaar werd bekend dat het bedrijf geen geld meer had om producten te kunnen inkopen. Door financiële problemen kreeg het bedrijf geen krediet meer van leveranciers. Aan klanten werd gevraagd om naast het bedrag van hun bestelling een bedrag ‘in de pot’ te storten. Leveranciers konden zo meteen betaald worden voor hun te leveren producten. Klanten die meewerkten aan deze actie kregen extra besteltegoed. Uiteindelijk leverde dat Pieter Pot bijna 450.000 euro krediet op.

De hulp van de ongeveer 4000 klanten was echter niet genoeg, zo meldt het bedrijf op de website. Voorraden konden wel worden aangevuld, maar andere producten waren dan alweer uitverkocht zodat de online supermarkt achter de feiten aan bleef lopen. Nu start het bedrijf dus met de verkoop van aandelen om in een keer meer geld op te halen. De drie miljoen euro is volgens de supermarkt nodig om het assortiment te herstellen en winstgevend te worden.

Het is dit jaar de derde actie die Pieter Pot van de ondergang moet behoeden. Eerder dit jaar verkochten oprichters Jouri Schoemaker en Martijn Bijmolt hun aandelen aan de eigenaren van de Delictatessenfabriek en stapten zij uit het bedrijf. Leveranciers werd gevraagd om een groot gedeelte van de openstaande vorderingen kwijt te schelden. Schoemaker kwam bij de tweede actie, het extra geld vragen aan klanten, weer terug als ceo. Nu moet hij met de verkoop van aandelen weer aan de bak.

Bron: Levensmiddelenkrant