thumbnail_Foto def 1 KLEIN.jpg

Ondernemers

Plus-ondernemer Schipper: ‘We richten ons eerst op deze winkel’.

GOUDA - Op 14 augustus nemen Paul en Ashley Schipper de Plus-supermarkt aan de Thorbeckelaan in Gouda over van Koornneef. Voor een korte periode zijn Paul en Ashley dan eigenaar van twee supermarkten. Begin september wordt hun CoopCompact in Rotterdam overgenomen door Coop. Vanaf die dag kan het echtpaar zich volledig gaan richten op de Plus.

Gerard van Oosbree |

Zo gek is de verhuizing van supermarkten niet. “We zijn echte kaaskoppen”, zegt Paul Schipper lachend als Levensmiddelenkrant hem spreekt. “Niet dat onze Coop ver weg is. Wij zijn van ons huis in Gouda binnen een kwartier in Rotterdam-Alexandrium, waar onze winkel zit. Reisafstand is niet de reden waarom we deze stap maken.”

Paul Schipper begon op zijn 15e te werken bij de C1000 in Gouda. In de jaren erna werkte hij bij diverse formules en winkels. Zo ook bij Jumbo Hagendoorn in Gouda. In 2010 opende deze winkels als 150ste Jumbo. Schipper volgde bij Jumbo de hbo-opleiding voor Small Business & Retail Management. Hij stapte over naar Coop en leidde daar als bedrijfsleider diverse winkels en opende hij een Coop in Katwijk aan Zee én Gouda centrum. “Dat was een mooi leerproces voor mij”, beaamt Schipper.

Eigenaar
Toen hij besloot de stap naar ondernemer te maken werd hem de Coop Compact aan het Moermanskpad in Rotterdam aangeboden. “Ik ben daar op 10-10-2020 eigenaar van geworden. Zo een datum vergeet je nooit meer." Zijn vrouw Ashley Ann werkt een dag in de week voor de winkel. “Als eenmanszaak staat de winkel op mijn naam, maar zij is wel heel belangrijk voor het bedrijf. Met twee kleine kinderen en haar werk in het ziekenhuis proberen we wel thuis een goede balans te hebben. Als het thuis niet goed zit wordt het met het bedrijf ook niets”, meent de ondernemer.

Bron: Levensmiddelenkrant

"We hebben zeker ambitie"

Over de switch na ‘slechts’ een kleine drie jaar is de ondernemer duidelijk. “We hebben zeker ambitie. Een enkele kleine CoopCompact past daar niet zo goed in of we zouden er meerdere moeten hebben. Dat kan helaas niet meer nu de formule over gaat naar Plus. En dan maak ik mij ook zorgen over het verdwijnen van de tabaksverkoop in de supermarkten. Vandaag ook weer in de media dat dit voor veel buurtsupers, wat de CoopCompact ook is, wel eens het einde kan betekenen”, meent Schipper.

Toekomst
Dat houdt in dat het echtpaar nu een stap moest gaan zetten voor de toekomst. En er deed zich een kans voor in Gouda. Afgelopen week werd het contract ondertekend en op 14 augustus mogen Paul en Ashley zich eigenaar noemen van de Plus. “Deze winkel is vier keer zo groot als de CoopCompact. Het is een goede winkel en de vorige eigenaar heeft de zaak prima onderhouden. We zijn dan ook ontzettend blij en dankbaar dat deze kans op ons pad komt.”, zegt Schipper. De winkel staat in 2025 op de planning voor een ombouw naar de nieuwste Plus-formule.

“We wachten ook af wat het verdwijnen van de tabaksverkoop doet met bijvoorbeeld de servicebalie. Dat kan van grote invloed zijn op de rest van de winkel. We missen op dit moment niets in de winkel. De vorige eigenaar zou dat al aangepakt hebben als daar vraag naar zou zijn”, legt de ondernemer uit. “Gaan we ooit toch voor de multi-franchise? Dat moet wel bij je passen. We richten ons nu eerst volledig op deze winkel”.

Bron: Levensmiddelenkrant