Foto PLUS test vernieuwde schapindeling vers vlees en vleesvervangers in hetzelfde schap.jpg Foto: Plus supermarkten

Formules

Plus test vleesvervangers in vleesschap

UTRECHT – Supermarktketen Plus gaat in een aantal winkels een test uitvoeren met een andere indeling van het vleesschap. In navolging van andere ketens gaat de supermarkt kijken of de verkoop van vleesvervangers beter gaat als die bij het verse vlees liggen.

Redactie |

De nieuwe schapindeling is straks op basis van productsoort en niet meer op diersoort. Daarbij komt bijvoorbeeld gehakt bij de andere gehaktsoorten te liggen, of dat nu vlees, kip of vegetarische varianten zijn. In de meeste Nederlandse supermarkten is de indeling nog per diersoort en ligt alle kip bij elkaar en ook rund en varken. Plus wil met de nieuwe indeling kijken of klanten vaker verleidt kunnen worden om te kiezen voor plantaardige vleesvervangers.

Goed bezig
"Plus is goed bezig. Met deze nieuwe schapindeling wordt het voor iedereen makkelijker om vaker voor plantaardig te kiezen. We juichen de test dan ook toe en zijn blij dat we als Green Protein Alliance samen met PLUS kunnen leren van de uitkomsten. Zo versnellen we samen de eiwittransitie", aldus Jessie van Hattum, retailexpert Green Protein Alliance.

De supermarkt heeft zich net als de andere ketens gecommitteerd aan de eiwittransitie. Plus heeft de ambitie om in 2030 zestig procent plantaardige producten te verkopen. Op dit moment is het voor de keten nog 35%. Door het klanten makkelijker te maken om bewust te kiezen voor plantaardig. Steeds vaker kiezen consumenten pas bij het schap wat ze kopen en als dat makkelijker wordt gemaakt zal dat hopelijk leiden tot vaker een keuze voor plantaardig. Gelijktijdig gaat de supermarkt testen of het promoten van een duurzamer alternatief consumenten vaker verleidt te kiezen voor vega.

Bron: Levensmiddelenkrant