Poiesz de beste supermarkt van Nederland.jpg Uitreiking beste supermarkt van Nederland Foto: Poiesz

Formules

Poiesz kijkt terug op mooi jubileumjaar

SNEEK – Het jubileumjaar 2023, waarin de supermarkt haar honderdjarig bestaan vierde, was volgens het bedrijf in vele opzichten gedenkwaardig. In die honderd jaar groeide het bedrijf van een klein groentewinkeltje in hartje Sneek naar een bedrijf met 74 supermarkten in de vijf noordelijke provincies met 6500 mensen in dienst.

Redactie |

Voor dit jaar zijn er al twee nieuwe openingen aangekondigd en naast de groei in aantal vestigingen groeit ook de omzet. Onderzoeksbureau Circana berekende dat de supermarktomzet in 2023 met 8,3% groeide. Bij Poiesz zelf was de groei 17%. Dat resulteerde in een groter marktaandeel van 1,1%. Het aantal klanten en het verkoopvolume steeg ook voor de Friese keten, beide met 11%. Hiermee mag het bedrijf zich naar eigen zeggen de snelst groeiende supermarktketen van Nederland noemen.

Dynamische markt
In het jubileumjaar werd de keten twee keer uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland door klanten die werden ondervraagd door marktonderzoeker GfK. Commercieel directeur Leendert van Eck: “We kijken in vele opzichten terug op een fantastisch 2023. We zijn er trots op dat we als familiebedrijf in deze dynamische markt ons 100-jarig jubileum mogen vieren met medewerkers en klanten. De ontwikkeling van de omzet en de gewonnen prijzen maken duidelijk dat de klanten in Noord-Nederland Poiesz weet te waarderen en dat is een groot compliment aan al onze 6.500 collega’s.”

In september publiceerde Levensmiddelenkrant een interview met algemeen directeur van Poiesz, Piet Smit. Lees het hier.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: