1000-PostNL-pakketautomaat-bij-Jumbo---april-2024 (1).jpg

Formules

PostNL opent 1000ste postpakketautomaat

DEN HAAG – PostNL heeft naast de traditionele bezorgopties buiten de deur bemande pakketafhaalpunten en steeds vaker ook pakketautomaten. Versturen en ontvangen op een moment en locatie die het beste uitkomt, wordt zo gemakkelijker. PostNL opende deze week de 1000ste pakketautomaat bij Jumbo-supermarkt Sliedrecht Kerkbuurt.

Redactie |

Omdat mensen steeds vaker zelf willen uitmakken waar en wanneer zij een pakket willen versturen of ophalen, biedt PostNL een uitgebreid landelijk dekkend netwerk van retaillocaties en servicepunten. Zo’n PostNL-punt is voor 90% van de Nederlanders binnen 1 kilometer van huis. De pakketautomaten zijn een belangrijke aanvulling op het bemande netwerk van 4800 servicepunten in Nederland en België. Hierdoor wordt het ontvangen en verzenden van pakketten steeds eenvoudiger.

Keuzevrijheid
“De pakketautomaten, vaak 24/7 beschikbaar, bieden gebruikers de keuzevrijheid om een pakket op te halen of versturen waar en wanneer zij dat willen”, aldus Barry Husman, directeur Retail PostNL. “Steeds meer mensen weten de pakketautomaat te vinden en ervaren het gemak ervan: flexibel en simpel. De pakketautomaat is ten opzichte van vorig jaar nu al vier keer vaker als favoriete bezorgoptie in de PostNL-app ingesteld. Ook zien we dat het aantal pakketten dat bezorgd wordt via de pakketautomaat afgelopen jaar al meer dan verdubbeld is.” 

Mijlpaal
Deze week plaatste PostNL de 1000ste pakketautomaat bij supermarkt Jumbo Sliedrecht. PostNL heeft om deze mijlpaal te vieren voor consumenten die deze week de automaat gebruiken een verrassing in de vakken gedaan. Het PostNL-netwerk zal blijven uitbreiden en dit jaar nog meer automaten bij supermarkten plaatsen zodat consumenten dagelijkse boodschappen kunnen combineren met het ophalen en verzenden van pakketten.

GLS Netherlands
Ook andere vervoerders kunnen sinds het begin van dit jaar ook gebruikmaken van de pakketautomaten. PostNL heeft de servicepunten opengesteld zodat het voor consumenten nog makkelijker wordt om te halen en verzenden. GLS Netherlands is de eerste vervoerder die hier gebruik van maakt, zo hebben de partijen aangekondigd. Na de succesvolle introductie, zal GLS Netherlands de bezorgoptie van de PostNLautomaten in fases landelijk beschikbaar maken.

Bron: Levensmiddelenkrant