6530ee8be61c0.jpg

Formules

Lidl test wasmiddel refill-station

HUIZEN – Supermarktketen Lidl start op 20 oktober met een proef van zes maanden met hervulbare wasmiddel-verpakkingen. Tijdens de proef kunnen klanten in tien winkels bij een refill-station zelf wasmiddel en wasverzachter vullen in een herbruikbare verpakking. Tijdens de proef moet blijken of klanten openstaan voor hervulbare verpakkingen.

Redactie |

Joska Sesink, specialist duurzaam verpakken Lidl: “Consumenten willen plastic minderen, maar hoe is vaak nog een uitdaging. Door middel van deze pilot maken wij het hervullen van een verpakking toegankelijk voor een breed publiek en besparen we samen een berg plastic. Als supermarkt zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid op het gebied van plasticreductie. Daarom hebben we onszelf de doelstelling opgelegd om in 2025 het plasticverbruik van onze eigen merk verpakkingen met 30% te verminderen.”

Lidl meldt dat de refill-stations lekvrij zijn en de allerlaatste techniek bevatten. Klanten kunnen kiezen uit drie soorten huismerk wasmiddel en een soort huismerk wasverzachter. Bij het station, dat midden in het wasmiddelenschap is geplaatst, hangen lege herbruikbare verpakkingen. Klanten kunnen die zelf vullen middels een ‘slimme dop’, aldus de discounter. Als het wasmiddel of de wasverzachter op is, neemt de klant de verpakking mee naar de winkel en hervult die op dezelfde manier. Op het scherm wordt zichtbaar hoeveel plastic de klant al heeft bespaard. Op elke refill krijgt de klant 25% korting ten opzichte van de eerste aankoop.

Bij de volgende tien filialen komen de refill-stations te staan:

Huizen Warandebergstraat
Eemnes De Minnehof
Hilversum Kapittel                                            maandag 23 oktober
Amsterdam Buikslotermeerplein             maandag 23 oktober
Haarlem Prof. Donderslaan                         dinsdag 25 oktober
Aalsmeer Stationsweg                                    dinsdag 25 oktober
Almere Rio de Janeirostraat                       woensdag 26 oktober
Almere C. van Eesterenplein                      woensdag 26 oktober
Zaandam Gibraltar                                           donderdag 27 oktober
Zwanenburg Olmenlaan                               donderdag 27 oktober

Bron: Levensmiddelenkrant