Robert Knops.jpg

Fabrikanten

Raymond Knops nieuwe voorzitter SpiritsNL

DEN HAAG – Raymond Knops, voorheen minister en staatssecretaris, is de nieuwe voorzitter van branchevereniging voor producenten en importeurs van gedistilleerde dranken, SpiritsNL. Hij volgt Jan Schinkelshoek op die de eerste voorzitter was sinds de start in 2013.

Redactie |

Knops begon zijn politieke carrière als gemeenteraadslid voor het CDA. Hij werd vervolgens wethouder, Tweede Kamerlid en staatssecretaris BZ van kabinet Rutte-3. In 2023 stapte hij uit de Haagse politiek. Naast voorzitter van SpiritsNL is Knops voorzitter van de organisatie Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid (NIDV). In de branchevereniging zijn onder meer Nolet, Hooghoudt en de Kuyper en ook grote internationale bedrijven zoals Diageo en Bacardi vertegenwoordigd.

Samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven
Betty de Boer, directeur van SpiritsNL zegt: “We zijn zeer verheugd dat Raymond Knops voorzitter van onze organisatie wil worden. Samen willen we werken aan het voortzetten van goede contacten met de overheid voor onze leden. Dat bedrijfsleven en de overheid volop met elkaar in gesprek zijn, is niet langer een automatisme. Dat geldt, ten onrechte, zeker voor een onderwerp als alcohol. Daarvoor geldt dat goed beleid vooral tot stand komt in samenwerking tussen overheid en bedrijven. Daarom is het belangrijk om opnieuw een voorzitter te hebben met een grote brok aan politiek-bestuurlijke ervaring, zoals we dat met Jan Schinkelshoek ook jarenlang hadden. We danken Jan voor zijn lange inzet. Hij heeft SpiritsNL op een betrokken, kundige en verbindende wijze geleid en daarmee samen met het team van Spirits een goede basis gelegd voor de toekomst.”

Knops verheugt zich op zijn nieuwe functie: ‘‘Ik zie er naar uit om voorzitter te worden van de vereniging SpiritsNL. SpiritsNL vertegenwoordigt prachtige eeuwenoude familiebedrijven en importeurs, die op een verantwoorde wijze, prachtige producten maken. Daar mogen we in Nederland trots op zijn!’’ 

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops