eru.jpg Van links naar rechts: Dieter Kuijl (ceo St. Paul Groep), Mariska Lekkerkerker (ceo Lekkerkerker Food) en Maurits Sandberg (ceo ERU Group).

Fabrikanten

Samensmelting van kaasmakers

ST. JANSTEEN – Als alle plannen doorgaan komt er een samensmelting van smeltkaasproducenten. Het Belgisch-Nederlandse St. Paul en het Nederlandse Koninklijke Eru zijn een strategisch partnerschap aangegaan, vooruitlopend op de overname door beide partijen van Kasi Food. De laatste is de smeltkaastak van Lekkerkerker Food.

Gerard van Oosbree |

Na de overname van Kasi Food zal per productgroep worden bekeken welke waar  het beste kan worden geïntegreerd, melden de bedrijven. De verwachting is dat de industriële smeltkaasproducten naar St. Paul zullen gaan, aangezien dat bedrijf daar al een aanzienlijk marktaandeel heeft. De consumenten- en out-of-home producten worden dan naar verwachting bij Eru ondergebracht. Op deze manier kan elke categorie producten van Kasi Food verder groeien.

Schaalvoordelen
St. Paul en Eru willen met de overname en integratie van Kasi Food hun marktaandeel vergroten. Het partnerschap moet ook schaalvoordelen in inkoop en productie opleveren. Door de gezamenlijke expertise van de drie bedrijven te bundelen, zou dit de kwaliteit van de producten en innovaties ten goede moeten komen.

Groeiambities
Dieter Kuijl, ceo van St. Paul: “We hebben nu een combinatie van bedrijven die een uitstekende aanvulling op elkaar zijn. Ik ben verheugd om die krachten te kunnen bundelen en alle ervaring die de bedrijven gezamenlijk hebben verder mee te nemen in onze groeiambities.” Maurits Sandberg, ceo van Koninklijke Eru: “Ik ben enthousiast over de kansen die de integratie van de retail- en foodservice-activiteiten van Kasi Food met zich meebrengt en ik kijk enorm uit naar alle verdere stappen die onze bedrijven samen gaan zetten.” Ceo van Lekkerkerker Food Mariska Lekkerkerker tenslotte benadrukt dat de integratie van Kasi Food kansen biedt voor alle betrokken partijen: “De overname van Kasi Food past bij de groeiambities en de Lekkerkerker Food Group kan zich zo volledig richten op veganistische kaas en roomkaasproducten.”

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops